top of page

Σκηνή είναι η Πόλη- Μετακίνηση 7 - Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

0V6A1225-1.jpg

Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας, Μοντάζ: PM studio, Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Συμμετέχουν οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί των παραστάσεων του.

1 Δεκεμβρίου Σίμος Κακάλας - 8 Δεκεμβρίου Λευτέρης Γιοβανίδης - 15 Δεκεμβρίου Τάκης Τζαμαργιάς - 22 Δεκεμβρίου  Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς - 29 Δεκεμβρίου Ζωή Χατζηαντωνίου - 5 Ιανουαρίου Άντζελα Μπρούσκου

Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια προκειμένου να συνεχίσει να δημιουργεί έργα που αφορούν την κοινότητα, σύνολα και ομάδες ανθρώπων σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης; Ο Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους έξι σκηνοθέτες των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ. Όσο προετοιμάζονται, δημιουργούν και αναμένουν, μας προτείνουν τη δική τους μετακίνηση 7. Έξι αιωρήσεις ανάμεσα στην ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου. Μια έβδομη, εναλλακτική, διαδρομή, που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή. Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί τους καλλιτέχνες να βγουν έξω στην πόλη και σε πείσμα των καιρών να συνεχίσουν να ψάχνουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, ανάμεσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ.

Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας, η δική μας Μετακίνηση 7!

Μετακίνηση 7 / Σίμος Κακάλας | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09:22

Μετακίνηση 7 / Σίμος Κακάλας | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σκηνή είναι η πόλη | Θέατρο Σίμος Κακάλας | «Η Στρατιωτική Ζωή εν Ελλάδι» Η ληστρική ασυδοσία μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο, η λειτουργία του στρατιωτικού μηχανισμού, οι ελιγμοί και η ανοχή του νεοσύστατου ελληνικού κράτους: ο αφηγητής περιγράφει με γλαφυρό και άμεσο τρόπο τη ζωή του ως υπαξιωματικός, τις εμπειρίες του στην καταδίωξη των ληστών που λυμαίνονταν τη χώρα, καθώς και την πλήρη διάψευση των προσδοκιών του. Η εξιδανικευμένη εικόνα που είχε πλάσει στο μυαλό του για τον ελληνικό στρατό καταρρίπτεται ολοκληρωτικά από την πρώτη κιόλας μέρα της κατάταξής του. Πρόδρομος του Ρεαλισμού στην Ελλάδα, σάτιρα των πολιτικών και κοινωνικών ηθών, καταγγελία των διαχρονικών αδυναμιών της χώρας, το συναρπαστικό αυτό κείμενο παραμένει εν πολλοίς άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ο Σίμος Κακάλας εξερευνά τη συναρπαστική ποικιλομορφία της ελληνικής γλώσσας, παίζει με τους κώδικες της αφήγησης και ανακαλύπτει ότι η βαθιά απογοήτευση ενός ήρωα που έζησε πριν από εκατόν πενήντα χρόνια ταυτίζεται με τη δική μας. // Μετακίνηση 7 - Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι // Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Σίμος Κακάλας - «Η Στρατιωτική Ζωή εν Ελλάδι» Λευτέρης Γιοβανίδης - «Λουκής Λάρας» Τάκης Τζαμαργιάς - «Το Μινόρε της Αυγής» Δημήτρης Καραντζάς - Φοίβος Δεληβοριάς - «1821 - Η Επιθεώρηση» Ζωή Χατζηαντωνίου - «Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» Άντζελα Μπρούσκου - «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί τους καλλιτέχνες να βγουν έξω στην πόλη και σε πείσμα των καιρών να συνεχίσουν να ψάχνουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, μέσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ. Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης; Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά; Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου. Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή. Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας, η δική μας Μετακίνηση 7! Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας Μοντάζ: PM studio Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου Φωτογραφικό υλικό: Βαγγέλης Πουλής Συμμετέχουν: Σίμος Κακάλας Κωνσταντίνος Μωραΐτης Coti K #upcoming #piraeustheatre #theatre #metakinisi7 #ΟΠΑΝ #πολιτισμός #δημοτικοθεατροπειραια